Patrullverksamheten

Kåren tar in nya medlemmar från och med hösten då man börjar i åk 3. Medlemmarna delas in i patruller som leds av en patrulledare och har olika program beroende på ålder. Scouterna samlas till patrullmöten varje måndag kl. 18.30-19.30 vid Gula paviljongen i Bast. Du kan bekanta dig med de olika åldersgrupperna via navigationen till vänster.

I scouterna är vi ofta utomhus där vi lär oss praktiska färdigheter och bekantar oss med nya saker genom att själv göra och prova på enligt scoutingens motto "Learning by doing". Scouterna lär sig bl.a. att bygga konstruktioner, sätta upp tält, göra upp eld och tillreda mat över öppen eld eller på trangia samt annat som är bra att kunna då man är ute i skog och mark.

Scoutkåren samarbetar med andra föreningar och på detta sätt får scouterna bl.a. prova på fiske, fågelskådning, orientering, första hjälp samt jakt och vildamarksliv. Ibland är det scouterna som är på besök och berättar om scoutingen och ordnar program för andra. Scouterna gör flera utfärder och hajker per år samt ordnar och deltar i sommarläger. Vi har också ett nära samarbete med grannkårerna. Du kan läsa mer om vår verksamhet under fliken "Om oss".